dijous, 8 de maig del 2014

La Unió de Llauradors presenta al·legacions contra la planta de la Pobla del Duc


L'oposició que la Unió de Llauradors i Ramaders ja va manifestar en el seu moment a la instal·lació d'una planta de tractament de residus animals a la Pobla del Duc s'ha concretat ara amb la presentació d'al·legacions contra aquest projecte.

Per al sindicat agrari, aquesta mena d'indústries no tenen lloc en espais com ara el paratge natural de l'Ombria del Benicadell, on pot resultar perjudicial per als aqüífers, per al riu Micena i per al pantà de Bellús. La ubicació prop del Benicadell també pot ser negativa per a l'economia i el paisatge d'una àrea que atrau excursionistes i turisme rural, segons la Unió. A més, al·lega que pot produir una devaluació dels productes agrícoles de la comarca, especialment els de l'àrea pròxima a la planta, i que evitaria la instal·lació d'explotacions ramaderes en un radi de dos quilòmetres.

Això implicaria, segons el sindicat, la reducció de l'activitat econòmica del sector agrari, amb la destrucció de llocs de treball 'contribuint així a fomentar el despoblament i l'erosió del sòl, la desertificació i incrementant la possibilitat de patir incendis forestals'.

La Unió de Llauradors critica també que no s'hagen tingut en compte els plans d'estratègia territorial del País Valencià, i exigeix que aquesta mena d'indústries s'instal·len en àrees industrials per a minimitzar l'impacte ambiental.

Font: Vilaweb  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada