diumenge, 18 de maig del 2014

MÉS DE CINC-CENTES PERSONES ES MANIFESTEN A CASTELLÓ DE RUGAT EN CONTRA DE LA PLANTA DE RESIDUS ANIMALS


L’assemblea veïnal contra de la planta de residus animals que es vol construir a la Pobla del Duc va convocar una manifestació el passatdiumenge 18 de maig pels carrers de Castelló de Rugat on es van arribar a reunir més de cinc-centes persones dins del marc de la campanya que està portant a terme l’assemblea des de la seua constitució al mes de gener d’enguany.

La marxa va iniciar el seu recorregut des de la Cooperativa de la localitat de la Vall d’Albaida i va recórrer els principal carrers del municipi, poc habituat a aquest tipus de protesta, amb la clara intenció de fer prendre consciència a la població de la importància de la problemàtica que suposaria la instal·lació d’una planta d’aquestes característiques, la qual s’encarregaria de tractar restes animals de categoria 1 i 2, és a dir, animals amb riscos desconeguts o relacionats amb substàncies il•legals com ‘vaques boges’, animals malalts, contaminats procedents de granges, laboratoris o d’experimentació a la comarca amb la possibilitat de contagis i infeccions en la salut de les persones i animals, contaminació del sol o dels aqüífers, impactes sobre les explotacions agrícoles o olors, entre d’altres. 
La manifestació va aconseguir reunir a veïns i veïnes d’un important nombre de pobles de la comarca que es veurien afectats de forma directa o indirecta si s’arribés a construir una instal•lació d’aquestes característiques a la zona, com també d’un bloc de la comarca de la Safor que també va voler mostrar a Castelló de Rugat el seu malestar per la construcció d’un important nombre de projectes urbanístics a la comarca veïna.

La manifestació va acabar a la Plaça Major on es va llegir el manifest on una vegada més s’animava a la participació ciutadana contra la planta des de tots els àmbits: a les institucions, al l'àmbit judicial i als carrers dels pobles de la Vall amb l’objectiu d’aturar la construcció de la planta que és considerada una imposició gens clara on el procés de construcció i aprovació està ple d'irregularitats i de negocis obscurs de les empreses que ho gestionen com també de l'anterior govern de La Pobla de Duc.
Tant a l’inici del recorregut com a la fi del mateix van haver-hi instal•lades unes taules per a la recollida de signatures que té com a intenció reclamar a la Conselleria de Medi Ambient que retire la Declaració d'Interés Comunitari que se li ha donat des d’aquesta institució a la planta.

Des de plataforma veïnal es va agrair l’assistència a l’acte així com també la importància en continuar participant de les activitats que porte a terme l’assemblea, convocant a tots els assistents a la propera reunió informativa que serà el proper divendres 23 de maig, a la plaça del Palau d'Albaida, a les 19.30h.
La Vall Combativa, la Safor Solidaria
Bon dia.
Primer que res hem de felicitar l'Assemblea Veïnal Contra la Planta d'Animals. Enhorabona per seguir amb la mobilització i per haver fet tota eixa faena per a organitzar esta manifestació.

Corren temps dificils per a la gent dels nostres pobles. Estem vivint una crisi que afecta molts àmbits i molta gent: des d'aquells que no tenim treball o que estem perdent les nostres cases fins a qui veiem com els nostres treballs són cada vegada més precaris, amb pitjors condicions i amb sous cada vegada més baixos. Estan fent que la nostra vida siga cada vegada més precària i complicada privatitzant-nos l'educació, la sanitat i les pensions. I, a més, ens estan destrossant el territori, les terres de les nostres comarques.

Hem estat molt de temps aguantant callats, però hem dit prou. Sobren motius per a mobilitzar-nos. Hem de tornar a participar en tot allò que ens afecta en el nostre dia a dia. Hem de tornar a poder decidir nosaltres mateixos el nostre futur, sense deixar que ens el marquen els interessos de 'mercats' als que no els importen les nostres vides, o de grans empreses que sols busquen el seu benefici a qualsevol preu. Per això és important que ens unim, ens organitzem i busquem les vies per a decidir qui som i què volem.

Hui spm ací perquè ens han imposat una planta de residus animals. Una planta per a la gestió de restes d'animals morts. Una planta que representa un model productiu que no volem i que ens portarà a la nostra comarca les misèries del que ells anomenen progrés. Volen que ens traguem la pudor i les males olors, el risc de contagi de malalties i d'infeccions per a persones i animals, la contaminació dels nostres rius i aqüifers i la degradació dels terrenys pròxims a la planta. Ens imposen un perill per a la nostra salut i per a la nostra agricultura i ramaderia. Tot això volen fer a la nostra comarca, a les faldes del paratge natural protegit del Benicadell.

Cal afegir també que tot el procés de construcció i aprovació es troba ple d'irregularitats i de negocis obscurs de les empreses que ho gestionen i de l'anterior govern de la Pobla. No volem que un govern corrupte ens impose una indústria que suposa la destrucció de la nostra terra.

Hui hem eixit als carrers de Castelló de Rugat per a fer-nos sentir. Perquè creiem que la lluita contra la planta s'ha de portar en tots els àmbits: a les instutucions, a l'àmbit judicial i, sobretot, als carrers dels nostres pobles. Hem d'assumir els nous reptes que ens estem trobant. La paralització de la planta n'és un i l'hem d'afrontar amb entusiasme, treball, organització, astúcia i serietat. Hem de tornar a prendre el poder i la paraula per a decidir quin és el futur que volem per a les nostres vides, els nostres pobles i la nostra comarca: la Vall d'Albaida.  

Hui prenem eixa paraula per a dir que, la planta de residus animals, ni la volem ni la necessitem. I que no ens quedarem parades mirant com ens la imposen.

Enhorabona a totes i a tots per la feina que estem fent. Vos animem a participar en les assemblees que es fan contra la planta. Recordar-vos que cada mes es fa una assemblea a la plaça d'algun poble de la comarca. Estigueu informats i participeu.

Una comarca, una força.
No a la planta de residus animals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada