diumenge, 11 de maig del 2014

Pobles Vius, Pobles Combatius



Açò ens arriba des de la Safor en recolzament a les accions contra la planta de residus animals. Dos comarques, una força!!
Companys i companyes, des de l’Assemblea pel Territori de la Safor vos convidem a fer pinya entre els diversos col·lectius de la comarca i formar part del bloc saforenc a la manifestació que es farà a Castelló de Rugat (la Vall d’Albaida) el dia 18 de maig contra la Planta de residus animals que volen construir a la Pobla del Duc. 
Creiem que el suport mutu i la solidaritat han de ser el camí per a fer front als atacs d’empreses i governants que només miren pel seu propi interès econòmic sense tindre en compte l’opinió de la gent afectada ni els impactes ambientals nefastos que poden ocasionar-hi. 
En el cas de la Planta de Residus Animals, els interessats volen situar-la en un paratge natural, l’Ombria del Benicadell, de caràcter agrícola, amb aqüífers que abasteixen els pobles del voltant, i rius com el Micena, l’Albaida o el Clariano que desemboquen al Pantà de Bellús. La contaminació i destrucció d’aquest paratge tindria conseqüències negatives a un radi de 10 kilòmetres, amb la construcció de la planta, el vessament de productes químics per al tractament dels residus, l’erosió del sòl, la desertificació i un llarg etcètera. 
El que ens passa a la Safor no s’allunya gens de la situació que pateixen a la Vall d’Albaida. Està amenaçada la platja verge de l’Auir, la Marjal, el Racó de Tomba a Marxquera, i ara també el pulmonet verd de la ciutat de Gandia, el Parc de Sant Pere. Tot també per interessos econòmics que intenten vendre’ns la destrucció amb el nom del progrés. I és ben bé al contrari: allò que ells anomenen ara Progrés és sinònim de privatitzacions, d’embutxacar-se diners i de prometre coses que no arribaran mai, és caminar cap arrere a costa de l’empobriment de les persones i la naturalesa. 
Per això, estem convençuts que hem d’unir forces, ajudar-nos, donar-nos suport els uns als altres per poder parar-los els peus i fer-los entendre que si diguem no, és que no, i que entre tots i totes ho aconseguirem. 
Esperem veure-vos el pròxim 18 de maig, a les 11’00h, a la Cooperativa de Castelló de Rugat amb el bloc saforenc. 
La destrucció del territori, ni a la Safor, ni enlloc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada