dijous, 31 de març de 2016

Setmana de la lluita camperola a Otos


El 17 d’abril és el Dia Internacional de la Lluita Camperola. Es commemora la data de l’assassinat de 19 camperols sense terra que reclamaven el seu accès a la terra i a la justicia, en l’any 1996 en “Eldorado dos Carajás”, a Brasil. Crim que segueix impune fins a dia de hui.
S’organitzen al voltant d’aquesta data, centenars d’activitats que han estat recollides pel moviment internacional de “La Via Camperola” (LVC) en un mapa a tot el món. Aquest moviment internacional continua denunciant la seua oposició a l’expropiació de terres a camperols i camperoles per part d’Estats i grans empreses transnacionals, i el comerç de la naturalesa i dels béns comuns que està provocant el desallotjament de comunitats senceres a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. No obstant això, la realitat de l’acaparament de terres no és només un procés als països del Sud sinó que també és una greu problemàtica a Europa que es documenta en l’Informe de “FIAN Internacional”, on es presenta el cas d’Andalusia a Espanya.
Al seu torn, LVC denuncia un sistema alimentari que està sent ocupat progressivament pel capital transnacional, expulsant a l’agricultura familiar camperola i afectant així greument el dret a l’alimentació i la sobirania alimentària dels pobles.
Per tots aquests motius “La Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià” llança, com té costum tots els anys, una crida per a preparar la Setmana de la Lluita Camperola al nostre territori.
I per això mateixa hem organitzat aquesta activitat a Otos:
Divendres 8 d'Abril, al saló de plens de l'Ajuntament d'OTOS, a les 20:00h.
Projecció del documental "Ámame encarnecidamente" 
els perills de la indústria càrnica i les seves conseqüències.
+ Debat: "No la volem...però la necessitem?" amb la participació de Jesús Fraire.(portaveu de la Plataforma Carles Pinazo - Pels drets de tots els animals).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada